recept

Clam chowder

@sheridasworld

Clam chowder 6 porties ongeveer 200 cal per portie zonder de italiaanse bol 3 stengels bleekselderij 1 ui 1,5 rode paprika 200 gram knolselderij 1 wortel (ongeveer 200 gram) 1 blikje oesters op water 200 ml plantaardige melk 500 ml kippenboullion 1 theelepel gember, chili, paprika poeder en witte peper 2 laurier bladeren 3 theelepels Xantham Optioneel: italiaanse bol Zout naar smaak Laat de soep ik ieder geval 45 minuten sudderen zodat de knolselderij gaar word. #lente #afvallen #soep #oesters #brood #gezondeten #lekker #koken #keuken #leefstijlverandering

♬ son original – The King of funk – The King of funk

Met deze clam chowder haal je een beetje Amerikaanse gezelligheid in huis – perfect voor een gure avond! Dit hartverwarmende recept, doorgegeven door mijn familie in de VS, heeft alles wat je van een echte clam chowder mag verwachten: romig, vol van smaak en heerlijk vullend. Clam chowder is daar dé comfortfoodklassieker, vol ingrediënten die elkaar perfect aanvullen, zoals de zachte knolselderij, pittige kruiden en lichte bouillon. Wat deze versie speciaal maakt, is dat hij lekker licht is gebleven door plantaardige melk te gebruiken en de smaakvolle, malse groenten.

Laat de soep lekker sudderen, zodat alle smaken kunnen mengen en de knolselderij heerlijk zacht wordt – de geur alleen al doet je watertanden! Serveer de chowder in een Italiaanse bol voor mensen die niet kh arm eten of een ander knapperig brood ernaast en je hebt een heerlijk volle maaltijd waar je lang van kunt genieten. Perfect voor wie op zoek is naar een verwarmende maaltijd zonder al te veel calorieën. Eén hap en je begrijpt waarom dit recept in mijn familie zo geliefd is!

Clam chowder

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Soep
Keuken Amerikaans
calorieën 200 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 selderij stengels
  • 1 ui
  • 200 gram knol selderij
  • 1 wortel
  • 1 blik oesters op water
  • 200 ml plantaardige melk
  • 500 ml kippnboullion
  • 2 laurier bladere
  • 3 el Xanthan gum
  • 1 tl paparika poeder
  • 1 tl gember poeder
  • 1 tl chili poeder
  • 1 tl witte peper

Instructies
 

  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de bleekselderij, ui en rode paprika toe. Bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knolselderij, wortel, het blikje oesters (inclusief het water), plantaardige melk, kippenbouillon en alle kruiden toe (gember, chili, paprikapoeder, witte peper, laurierbladeren en zout naar smaak).
  • Strooi de xanthan gum over de soep terwijl je blijft roeren. Dit zorgt voor een romige structuur.
  • Laat de soep minstens 45 minuten zachtjes sudderen, zodat de knolselderij en wortel volledig gaar worden en de smaken goed mengen.
  • Serveer de soep heet, eventueel met een Italiaanse bol om van te genieten. Deze chowder is heerlijk romig en zit boordevol smaak – perfect voor een warme maaltijd met weinig calorieën!
Trefwoord soep

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept