Ga terug

Clam chowder

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Soep
Keuken Amerikaans
calorieën 200 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 selderij stengels
  • 1 ui
  • 200 gram knol selderij
  • 1 wortel
  • 1 blik oesters op water
  • 200 ml plantaardige melk
  • 500 ml kippnboullion
  • 2 laurier bladere
  • 3 el Xanthan gum
  • 1 tl paparika poeder
  • 1 tl gember poeder
  • 1 tl chili poeder
  • 1 tl witte peper

Instructies
 

  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de bleekselderij, ui en rode paprika toe. Bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knolselderij, wortel, het blikje oesters (inclusief het water), plantaardige melk, kippenbouillon en alle kruiden toe (gember, chili, paprikapoeder, witte peper, laurierbladeren en zout naar smaak).
  • Strooi de xanthan gum over de soep terwijl je blijft roeren. Dit zorgt voor een romige structuur.
  • Laat de soep minstens 45 minuten zachtjes sudderen, zodat de knolselderij en wortel volledig gaar worden en de smaken goed mengen.
  • Serveer de soep heet, eventueel met een Italiaanse bol om van te genieten. Deze chowder is heerlijk romig en zit boordevol smaak – perfect voor een warme maaltijd met weinig calorieën!
Trefwoord soep