Deze bowl is mijn geheim na een GRIT-sessie die m’n spieren tot pap slaat, of een Bodypump waar ik m’n biceps verhuis. 30g eiwit, 0 excuses – want spierherstel wacht niet op een rustige ochtend!”
Waarom ik dit eet als de ochtend chaos heet:
- Knal van eiwitten → Herstel na “ja, ik tilde net mijn eigen lichaamsgewicht”-momenten.
- Supersnel → 15 min. prep, zodat ik m’n proteïne niet hoef te drinken uit een shaker onder de douche.
- Geen spierafbraak hier → Feta + kalkoen = een “blijf van m’n gains af”-signaal aan m’n lichaam.
Eet ‘m koud als pre-workout, of warm als beloning. Either way: je spieren zullen je aanbidden.”
Eiwit bowl met Feta, spinazie en tomaat
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 eiwitten
- 50 gram kalkoenblokjes
- 50 gram verse spinazie
- 50 gram tomaat
- 50 gran paprika
- snufje knoflook poeder
- snufje chilivlokken
- snufje peper
- snufje olijfolie
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Verhit een anti-aanbakpan zonder olie, bak de kalkoenblokjes 2-3 min. tot ze goudbruin zijn.
- Klop de eieren los met kruiden. Voeg spinazie, tomaat, paprika en kalkoen toe. Roer door elkaar.
- Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal, verkruimel de feta erover.
- 12-15 min. in de oven tot de eieren gestold zijn en de rand goudbruin is.
- Meer pit? Voeg een scheutje srirachasaus (+5 kcal) toe voor het bakken.Vegetarisch? Vervang kalkoen door 50 g gebakken tempeh (+100 kcal, 10g eiwit).Extra groenten: Courgette of champignons werken ook perfect!
- Mealprep-Advies:Bereid 3 porties in aparte ovenschaaltjes.Bewaar afgedekt in de koelkast (max. 3 dagen).3