Niet gecategoriseerd

Eiwit bowl met feta, spinazie en tomaat

Deze bowl is mijn geheim na een GRIT-sessie die m’n spieren tot pap slaat, of een Bodypump waar ik m’n biceps verhuis. 30g eiwit, 0 excuses – want spierherstel wacht niet op een rustige ochtend!”

Waarom ik dit eet als de ochtend chaos heet:

  1. Knal van eiwitten → Herstel na “ja, ik tilde net mijn eigen lichaamsgewicht”-momenten.
  2. Supersnel → 15 min. prep, zodat ik m’n proteïne niet hoef te drinken uit een shaker onder de douche.
  3. Geen spierafbraak hier → Feta + kalkoen = een “blijf van m’n gains af”-signaal aan m’n lichaam.

Eet ‘m koud als pre-workout, of warm als beloning. Either way: je spieren zullen je aanbidden.”

Eiwit bowl met Feta, spinazie en tomaat

Porties 1
calorieën 390 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 50 gram kalkoenblokjes
  • 50 gram verse spinazie
  • 50 gram tomaat
  • 50 gran paprika
  • snufje knoflook poeder
  • snufje chilivlokken
  • snufje peper
  • snufje olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200°C
  • Verhit een anti-aanbakpan zonder olie, bak de kalkoenblokjes 2-3 min. tot ze goudbruin zijn.
  • Klop de eieren los met kruiden. Voeg spinazie, tomaat, paprika en kalkoen toe. Roer door elkaar.
  • Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal, verkruimel de feta erover.
  • 12-15 min. in de oven tot de eieren gestold zijn en de rand goudbruin is.
  • Meer pit? Voeg een scheutje srirachasaus (+5 kcal) toe voor het bakken.
    Vegetarisch? Vervang kalkoen door 50 g gebakken tempeh (+100 kcal, 10g eiwit).
    Extra groenten: Courgette of champignons werken ook perfect!
  • Mealprep-Advies:
    Bereid 3 porties in aparte ovenschaaltjes.
    Bewaar afgedekt in de koelkast (max. 3 dagen).3

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept