Ga terug

Eiwit bowl met Feta, spinazie en tomaat

Porties 1
calorieën 390 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 50 gram kalkoenblokjes
  • 50 gram verse spinazie
  • 50 gram tomaat
  • 50 gran paprika
  • snufje knoflook poeder
  • snufje chilivlokken
  • snufje peper
  • snufje olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200°C
  • Verhit een anti-aanbakpan zonder olie, bak de kalkoenblokjes 2-3 min. tot ze goudbruin zijn.
  • Klop de eieren los met kruiden. Voeg spinazie, tomaat, paprika en kalkoen toe. Roer door elkaar.
  • Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal, verkruimel de feta erover.
  • 12-15 min. in de oven tot de eieren gestold zijn en de rand goudbruin is.
  • Meer pit? Voeg een scheutje srirachasaus (+5 kcal) toe voor het bakken.
    Vegetarisch? Vervang kalkoen door 50 g gebakken tempeh (+100 kcal, 10g eiwit).
    Extra groenten: Courgette of champignons werken ook perfect!
  • Mealprep-Advies:
    Bereid 3 porties in aparte ovenschaaltjes.
    Bewaar afgedekt in de koelkast (max. 3 dagen).3