recept

Kippie shoarma salade

Krijg je trek in iets lekkers, maar wil je toch verantwoord genieten? Deze Kippie shoarma salade is dé oplossing! Met de malse Kippie shoarma doner – makkelijk en snel te halen bij jouw dichtstbijzijnde Kippie-winkel – zet je in een handomdraai iets bijzonders op tafel. Voeg daar frisse ijsbergsla, krokante komkommer, sappige vleestomaat, zoete rode paprika en een pittige rode ui aan toe voor een kleurrijk geheel dat ook nog eens voedzaam is.

En die dressing? Die brengt alles samen! Een mix van tomatenpuree, een scheutje zonnebloemolie, frisse blokjes komkommer, een scheutje witte wijnazijn, wat pittige tabasco, een snufje komijnpoeder en verse kruiden zoals koriander en peterselie. Het resultaat is een smaakvolle, licht pittige dressing die je salade naar een hoger niveau tilt.

Perfect voor wanneer je zin hebt in een smaakvolle salade die je cravings bevredigt zonder schuldgevoel. Gezond, kleurrijk en vol smaak – geniet ervan!

Kippie shoarma salade

calorieën 300 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 gram Kippie shoarma doner
  • 100 gram ijsbergsla
  • 75 gram komkommer
  • 1 vleestomaat
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika

Voor de dressing

  • 1 el zonnebloemolie
  • 70 gram tomaten puree
  • 0,5 komkommer in kleine blokjes
  • verse petereselie
  • witte wijn azijn
  • tabasco
  • verse koriander
  • snufje komijnpoeder

Instructies
 

  • Begin met het halen van de Kippie shoarma doner bij een Kippie-winkel bij jou in de buurt. Dit bespaart je tijd en geeft een heerlijke, malse basis voor je salade. Vind jouw dichtstbijzijnde winkel op www.kippie.nl.
  • Was de ijsbergsla en snijd deze in grove stukken.Snijd de komkommer in schijfjes en vervolgens in kwartjes.Snijd de vleestomaat in blokjes, de rode ui in dunne halve ringen, en de rode paprika in reepjes.
  • Doe de tomatenpuree in een kom en voeg er een eetlepel zonnebloemolie aan toe.Snijd een halve komkommer in kleine blokjes en voeg dit toe aan de tomatenpuree.Voeg een scheutje witte wijnazijn en een paar druppels tabasco toe voor een pittige kick.Breng op smaak met een snufje komijnpoeder, verse peterselie en koriander. Roer alles goed door tot een gladde dressing.
  • Leg de ijsbergsla op een groot bord of in een schaal. Verdeel de komkommer, tomaat, rode ui en paprika gelijkmatig over de sla. Leg de Kippie shoarma doner bovenop de salade. Besprenkel de salade met de zelfgemaakte dressing en serveer direct. Gebruik van je dressing niet meer dan 4 eetlepels

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept